En altan, der er forsynet med skyde- eller foldeglas giver dig mulighed for at bruge altanen året rundt. Du kan nyde lyset og udsigten fra dit frirum under åben himmel – selv når den danske sommer viser sig fra den blæsende, regnende side.

altan-lukket

Mulighedernes altan

På en glasinddækket altan kan du skyde eller folde glaspanelerne til side og nyde en varm sommerdag med solskin på ansigtet og vind i håret præcis som på en traditionel altan.

Er vejret derimod blæsende eller regnfuldt kan du lukke glasafdækningen, sætte dig på altanen og nyde en kop te mens vandet løber ned af ruden. Du behøver ikke flytte havehynder og puder indenfor, og dine planter risikerer ikke at blive blæst i stykker af en strid vestenvind.

Forlæng sæsonen

Med en glasinddækning kan du nyde din altan hele året. I de tidlige forårsmåneder kan du plante løgplanter og forspirer sommerens blomsterpragt. Det er hyggeligt at pusle rundt på altanen og glæde sig til forårets komme.

Så snart solen får magt stiger temperaturen, og allerede fra marts eller april kan du begynde at bruge altanen som opholdsrum. Du kan nyde altanen fra morgen til aften uanset vejret. Du kan åbne glaspartiet, når vejret er mildt og nyde forårets fuglesang. Og når det bliver aften kan du lukke panelerne til, tænde et par stearinlys og se solnedgangen fra din altan.

lukket-altan

Hele sommeren fungerer altanen som en ekstra stue. Møblér din altan med bekvemme møbler, smukke puder – og naturligvis masser af planter. Sarte blomster som kamelia og varmekrævende vækster som vindruer og agurk stortrives på den lukkede altan. Når vejret er godt, så åbner du for din altan – og når duggen falder og det bliver køligt, lukker du blot glaspanelerne.

Når efteråret kommer med regn og rusk, så er det bekvemt at kunne beskytte møbler og planter ved at lukke vejret ude. Og på årets sidste solskinsdage kan du nyde den friske efterårsluft og høje, blå himmel – uden at skulle bakse med at finde stole og tæpper frem. Din altan er altid klar til brug.

Privatliv på altanen

Glasinddækningen beskytter dig ikke kun mod vind og vejr. Den mindsker også støj fra trafik og naboer. Uvelkomne dufte som cigaretrøg og grill – os fra de andre altaner bliver mindre generende. I det hele taget giver glaspanelerne dig en højere grad af privatliv på altanen.

Du kan skærme for nysgerrige blikke ved at montere folie på ruderne eller sætte gardiner op. Private samtaler forbliver private med en glasinddækket altan. Her kan du tale i telefon eller diskutere personlige anliggender med dine venner uden at naboerne kan lytte med.

altan-glaslukket

Anvendelig altan

En glasinddækket altan giver dig flere muligheder – året rundt. Uanset om du drømmer om en frodigt blomstrende oase eller et ekstra rum til opbevaring af kondicyklen, så er den lukkede altan en god løsning.

Har du en indeliggende altan, så er det ofte muligt at eftermontere en glasinddækning. Og går du og drømmer om en ny altan, så overvej den lukkede løsning, der giver dig mulighed for at nyde altanlivet året rundt.


Skærmbillede 2014-04-11 kl. 15.01.04Artiklen er skrevet i samarbejde med Windoor A/S, der har mere end 25 års erfaring med etablering af altaner.

Billederne er taget hos Lillian i Randers, der fik skiftet sin almindelige altan ud med en glaslukket altan i 2009. Lillian fortæller, at hun – ud over glæden ved at kunne bruge altanen året rundt – også har oplevet en lavere varmeregning og markant mindre trafikstøj. 

Du kan besøge Windoors hjemmeside her og hente den gratis guide ’Køreplan til din altan’ her