Dækket er altanens gulv og for mange mennesker det vigtigste designelement.

Er du tilhænger af det rå look med galvaniseret stål og fiberbeton? Eller ønsker du det mere klassisk, eksklusive dæk i hårdt træ? Husk at altanen skal passe til husets design og stil, når du vælger hvilket dæk, din altan skal have.

Et altandæk af fiberbeton er vedligeholdelsesfrit og behageligt at gå på. Det er muligt at indstøbe f.eks. fald og afløb i betonpladen, så regn- og rengøringsvand kan bortledes via nedløbsrør. Se også afsnittet om afvanding.

Galvaniseret stål er ligeledes vedligeholdelsesfrit og har den fordel, at det reflekterer sollyset ind i lejligheden. Tilmed er det ofte den mest økonomiske løsning. En ulempe er dog, at et skridsikkert, galvaniseret dæk ofte er ubehageligt at gå på uden fodtøj.

Trædæk klæder mange ejendomme og ser smukke ud. Ud over det elegante udseende er et trædæk også behageligt at gå på med bare fødder. Er din altans gulv lavet af træ, er der et par gode råd, der får det til at holde længe: Et trædæk bør vedligeholdes med træolie til udendørs brug en gang om året. Desuden bør du undgå at stille krukker og lignende står direkte på dækket, så du kan undgå, at der opstår fugtskjolder.