Mangler du inspiration til hvordan du kan skabe et godt miljø for både dig og din hund på altanen? Læs hundeadfærdstræner Betina Sabinskys gode råd til et godt altan-liv for hunde.

altan-hund

Hvad enten du nyder stilheden en lun sommeraften eller nyder det pulserende byliv fra din altan, kan det hurtigt blive spoleret af din hunds evindelige gøen. Selv hvis man lader hunden være indenfor, vil den nu genere dig med dens konstante piben eller skraben på altandøren på den anden side.

Med tilrettelægning af altan-miljøet og positiv træning af din hund kan du igen nyde de lune sommeraftener – sammen med din hund!

Mine 3 bedste tips til altan-hunden:

1 – Lav afskærmning

Sørg for at din hund ikke kan kigge ned på gaden eller ind til nabo ved at afskærme rækkeværket på en foretrukken måde. Det er en god måde at forebygge en eventuel “stalking” adfærd med dertilhørende gøen. Derudover er det vigtigste selvfølgelig at din hund i det daglige er stimuleret både mentalt og fysisk.

2 – Træn god opførsel

Hav en skål (eller spand) med de lækreste godbidder, som du giver til din hund med det samme, når der kommer en hund forbi på gaden, eller når din nabo også ønsker at nyde en stund på altanen. Hvis din nabo bliver lidt længere, kan du også give din hund noget, den kan tygge på i længere tid. Din hund vil nu fremover begynde at linke de 2 ting, hund på gaden/nabo = lækre godbidder/tyggeting.

3 – Skab gode rammer for din hund

Sørg for at der er en fast skyggeplads til din hund på altanen, helst der hvor hunden har sin faste liggeplads. Høje planter giver en naturlig skygge, som du samtidigt også kan bruge som en “buffer” hen til rækkeværket. Har du meget lidt plads på din altan, kan du spekulere i at indrette med altanmøbler (eller lave dem selv) som har dobbelt funktion.

Altanbordet eller bænken kunne eksempelvis samtidigt være en hunde-hule. For hunden der ikke gør og elsker at ligge stille og roligt og kigge ud over, er det en god idé at få den lidt op i højde og lave en hyggelig udsigtsplads.

Især hundens visuelle sanseindtryk bliver stimuleret, på samme måde som vores, ved at sidde eller ligge og kigge på alle de ting der sker rundt omkring. Det er meningen, at både du og hunden skal nyde tiden sammen på altanen, et fristed hvor der rigtig kan slappes af. Hvis din hund gør så det generer andre eller dig selv, er det vigtigt at du finder ud af årsagen til din hunds adfærd.

Forebyggelse og træning er altafgørende for jeres forhåbentlige positive fremtid sammen på altanen.


 

BetinaSabinsky b160pxArtiklen er skrevet af adfærdstræner Betina Sabinsky. 

Betina Sabinsky er professionel hundeadfærds-træner og hjælper hver dag hunde, der har problemer med angst, opførsel eller agressivitet.

Betina afholder workshops og foredrag om problemhunde.

Du kan også møde Betina Sabinsky som en del af EkstraBladets ekspertpanel, hvor hun svarer på spørgsmål fra læserne.

Læs mere om Betina på hendes virksomheds hjemmeside Dogwise.dk