Opdateret: Håndværkerfradraget har fået en grønnere profil og beløbsgrænsen er blevet hævet. Se ændringerne her

altan-handvaerkerfradrag

Uanset om du selv ejer din bolig, bor til leje eller har en andelsbolig, så kan du få op til skattefradrag for op til 18.000 kroner pr. person over 18 år i husstanden.

Fradraget er delt op, så du kan få 6.000 til udførelse af serviceydelser i hjemmet (f.eks. vinduespusning og vedligeholdelse af altanen) og 12.000 til udvalgte boligforbedringer.

Der er ikke længere en topgrænse for hvor mange penge en husstand kan modtage. 

Der ydes ikke fradrag til boligforeninger men udelukkende til den ‘private boligenhed’.
Bor du i lejebolig skal du have vedligholdelsesretten og fast bopæl på adressen. Desuden kræver det, at du selv betaler for det udførte arbejde for at få fradraget. Se flere informationer i den grafiske illustration nedenfor.

Intet fradrag ved kontant betaling

Da en del af formålet med håndværkerfradraget er at mindske det sorte arbejde, så er det nu en betingelse, at betalingen til håndværkeren kan spores elektronisk.

I praksis betyder det, at du ikke må betale håndværkeren med kontanter eller check, men at pengene skal overføres via bank, giro, hjemmeside, dankort-betaling eller på anden måde elektronisk.

BoligJob ordningen, som håndværkerfradraget hedder officielt, giver også fradrag for arbejde på fritidsboliger, hvis du selv bruger den og betaler ejendomsskat er ejendommen. Dog skal det stadig være opgaver, der udføres på boligens matrikel. Der kan således ikke søges om fradrag for arbejde, der f.eks. er udført på grundejerforeninges fællesarealer.

Hjemmeservice og håndværkerhjælp på altanen

Du kan få håndværkerfradrag til rigtigt mange opgaver på altanen.

Her er et udpluk af opgaver:

  • Vinduespudsning
  • Udskifning af terrassedør og vinduer
  • Isolering af ydervægge
  • Udskiftning af nedløbsrør
  • Solafskærmning af vinduer og døre

altan-haandvaerkerfradrag

(Grafikken er leveret af 3byggetilbud.dk)

Se den fulde oversigt på SKAT.dk Der er en del opgaver og grænsetilfælde, der ikke er klart specificeret på SKATs liste.
Du kan altid kontakte SKAT for at få et bindende svar.

Der er naturligvis visse regler, der skal overholdes, hvis du skal have skattefradrag for håndværkernes lønudgift.
Blandt andet skal lønudgifterne være klart specificeret og adskilt fra materialeudgifterne. Du kan hvordan du indberetter dit håndværkerfradrag her