Havekørvel er en smuk og letdyrkelig krydderurt, der har været dyrket i de danske bondehaver og klosterhaver flere hundrede år. Det er en klassisk krydderurt, der giver et stort udbytte, og som tilmed er meget smuk med lyse fjerdelte blade og lette blomsterskærme i hvidt.

Koervel-altan
Du kan så kørvelfrø i det tidligste forår. Efter ca 2 uger er planten fremme og efter 6 uger er den klar til høst. Så nye frø hver anden uge, så du hele tiden har frisk kørvel til kryddersmør, tomatretter, kørvelsuppe, saucer og suppe.

Kørvel er en meget børnevenlig krydderurt, da den vokser hurtigt, så det er helt ok at plukke løs. Desuden har frisk kørvel en mild lakridsagtig smag, som mange børn synes rigtigt godt om.

Planten trives bedst i halvskygge, og har du tidligere haft kørvel, så kan du let opleve, at planten har selvsået en masse små frø, som spirer i det tidlige forår.

Planten er ikke krævende, men hvis du giver den en god, kraftig pottemuld og sørger for at vande og gøde gennem vækstsæsonen, vil kørvel til gengæld vokse sig stor og kraftig på rekordtid.

Kørvel stammer oprindeligt fra Vestasien. Allerede i romertiden blev krydderurten udbredt til hele Europa, hvor den blev værdsat for sin gode smag og lægeurtelige egenskaber. Bladene indeholder store mængder af C.vitamin, magnesium, jern og karotin. Desuden virker kørvelsaft mod forstoppelse og lindrer oppustethed.

Latinsk navn: Anthruscys cerefolium

Se udvalget af kørvel og andre spændende krydderurter til altanen hos Plantetorvet