Gør din altan lækker-grøn på den nemme måde. 

Se før- og efterbilleder her

kunstgraes

Et slidt og nusset altangulv kan tage glansen af selv den lækreste altan.

Især betongulve kan være svære at gøre rene og lækre – og så er den mest effektive metode til at shine alanen op at lægge et nyt gulv oven på det gamle. 

Nogle typer gulv-makeover kræver den store kørekort til stiksav og vaterpas – andre er mere gør-det-selv-venlige. 

Kunstgræs er en af de nemme. Og måske også en af de mest oversete?

Jeg har mildt sagt haft mine forbehold over for de hidsigt-grønne nylontæpper, der havde deres storhedstid i 90’erne, men nu er der kommet nogle spændende alternativer på markedet, der både er smukke og super behagelige at gå på.

Før og efter

Idéen til denne artikel dukkede op, da jeg har mødte nogle gutter, der laver kunstgræs i en blødere og finere kvalitet end jeg tidligere har haft fingrene i. Kontaktinfo finder du allernederst i denne blogpost. 

Jeg synes, at det var helt oplagt at teste græsset på en altan – og heldigvis var de med på idéen.

I galleriet nedenfor kan du se hvordan en helt almindelig altan skifter karakter og bliver frodig-lækker – bare fordi der kommer en gang kunstgræs på gulvet.

[widgetkit id=”33″ name=”Kunstgræs på altanen”]

Jeg er af hjertet begejstret for den effekt, som en relativt billig og enkel forandring kan gøre for en altans udseende og ikke mindst den fantastiske følelse, det er at træde ud på et blødt, grønt gulv.

Gem det grimme gulv

Er altanens gulv slidt, skjoldet og kedeligt, så er det let at dække det med en måtte af grønt ‘græs’.

Selv hvis du har lejet din bolig og du derfor ikke må lave de store ting om på altanen, så er der ofte ikke regler mod at lægge løse tæpper på altanen.

Det er også nemt at tilpasse kunstgræstæppets størrelse så det passer, og det kræver hverken specialværktøj eller den store handyman-eksamen at få et flot resultat. Faktisk skal du blot bruge en god hobbykniv når du skal skære græstæppet til. 

Tjek lige for en sikkerheds skyld, hvad der står i reglerne i din boligforening.

Frodig altan uden planter

Som du kan se på billederne, så er det her en win-win løsning for dig, der gerne vil have en lækkergrøn altan – men som enten ikke har grønne fingre eller som bare ikke har tid til at pusle om planter.

Det kunstige græs har lang levetid og holder sig pænt året rundt.

Det behageligste gulv

Kunstgræs fås som sagt i mange kvaliteter, og to af de ting, der får Klingenberg Kunstgræs til at skille sig ud fra mængden er, at både udseende og følelsen af græs er ret naturtro.

Det har den rigtige farve, og der er saftsusme også indlagt små ‘vissenbrune’ græsstrå, der giver kunstgræsset et look, der lægger sig tæt op af den ægte vare. Tykkelsen og stivheden på de enkelte strå er som på en rigtig fin, velklippet ægte græsplæne.

Dernæst er det blødt. Meget blødt!
Jeg kan ikke forestille mig noget mere behageligt at træde ud på.

For småbørnsfamilier er det også en oplagt løsning, da tumlingerne sidder konfortabelt og lunt på græstæppet i forhold til et gulv af træ eller beton.


Jeg har ikke selv haft lejlighed til at teste hvor lang tid kunstgræsgulvet er om at tørre efter en regnbyge, men ifølge Kasper Buch fra Klingenberg Kunstgræs så dræner vandet væk med det samme, så gulvet ikke føles fugtigt.

5 gode grunde til at lægge kunstgræs på altanen

1 – Det er behageligt at gå på. Ikke for varmt og ikke for koldt. Perfekt for børnefamilier!
2 – Det ser friskt og frodigt ud. Brug det på hele altanen eller bare på en lille del.
3 – Det er helt vedligeholdelsesfrit. Skal bare støvsuges på en tørvejrsdag
4 – Det skjuler kedelige altangulve
5 – Det er let at installere og kræver ikke specialværktøj


Læs mere om kunstgræs til altaner (og taghaver!) på Klingenberg Kunstgræs’ hjemmeside


Klingenberg Kunstgræs er  en del af anlægsgartnerfirmaet Klingenberg Anlæg og har besøgsdresse på Drejergangen 1A, 2690 Karlslunde.

Du kan også stille spørgsmål til det her med kunstgræs på altanerne på telefon 40 33 14 15 eller send en mail til info@klingenberg-kunstgraes.dk