Oregano stammer oprindeligt fra subtropiske egne i Sydeuropa og Asien. Her vokser den i sandet jord. Det er med andre ord en nøjsom og robust plante, som kan trives på altanen.

oregano-altan

Du kan så oregano direkte på voksestedet når der ikke længere er risiko for nattefrost. Frøene spirer efter 2-3 uger.

Du kan også tyvstarte og så frøene i din vindueskarm i april og så plante dine små oregano-planter ud i krukker på altanen i maj.

Du kan naturligvis også købe færdige oreganoplanter på planteskolen, hvor du straks kan plukke blade til at smagssætte din pizza eller fiskeret.

Oregano vil gerne have fuld sol. Har du meget vind på altanen kan du med fordel anskaffe dig en dværgoregano, der vokser som en lille kompakt pude.

Sommerfugle og andre insekter elsker oreganoens velduftende blomster, så vil du gerne have denne form for liv på altanen, så er oregano et rigtigt godt valg.

Plant den som bunddække under opstammede bærbuske eller blomster.  Du kan bruge blomsterne fra oregano til et lækkert duftpotpourri- evt. sammen med andre duft-klassikere som tørrede roser og lavendler.

Oregano kan sagtens overvintre på altanen. Du kan med fordel vinterdække krukker og planter ved at binde et tæppe eller en halmmåtte rundt om for en sikkerheds skyld. Oregano fås i mange varianter og er nært beslægtet med havemerian.

Latinsk navn: Origanum Vulgare

Se udvalget af oregano og andre spændende krydderurter til altanen hos Plantetorvet