Plantevæggen fra Minigarden giver dig plads til mange planter på altanen

Har du – i lighed med mange andre altan-ejere – masser af idéer til ting, du gerne vil dyrke på din altan? Og kender du situationen med, at der pludseligt er så mange krukker og altankasser, at der næsten ikke er plads til en siddeplads? 

Har du sommetider ønsket dig, at det var lettere at vedligeholde de mange skønne planter? At du ikke skulle vande så tit?

Minigarden plantevæg er løsningen for dig, der gerne vil have plads til mange planter på et lille areal – og som gerne vil nøjes med at vande en gang eller to om ugen – selv når solen skinner fra en skyfri himmel. 

Plantevæggen optager kun et gulvareal på 64,5 x 16 centimeter, og du kan bygge den lige så høj som du har lyst og plads til, og du kan dyrker 9 forskellige planter i hvert sæt – og har du lyst til at bygge flere sæt oven på hinanden, så kan du sagtens udvide. 

Minigarden er nemlig modulopbygget, så du altid kan udvide, ændre eller flytte din plantevæg. Du kan tage dine krydderurter ind i køkkenet om vinteren – og hvis du skal flytte til en ny adresse, så tager du naturligvis bare din Minigarden plantevæg med.  

Hvad kan du dyrke i plantevæggen?

Hvilke afgrøder, der trives på din altan, afgøres først og fremmest af hvor meget sol og vind, der er på din altan. På en solrig altan kan du dyrke varmekrævende planter som tomat, chili, tomater og peberfrugt.

Har du sollys mindst 5-6 timer om dagen i vækstsæsonen, så vil salater, ærter, bønner og rucola stortrives. Der er også masser af krydderurter, der vokser bedst i halvskygge.

Se her hvilke krydderurter, du kan dyrke på den skyggefulde altan

Flyt køkkenhaven indendørs om vinteren

Med en Minigarden kan du nyde det hjemmedyrkede ‘grønne drys’ hele året. 

Når efterårsmørket sænker sig og temperaturen kommer under de 10 grader, så kan du forlænge sæsonen for f.eks. purløg, salat, mynte og mange andre afgrøder ved at tage plantevæggen indendørs. Du skal blot placere din Minigarden et sted, hvor den får så meget sol som muligt.

plantevaeg-skole

Sådan fungerer Minigarden

Minigarden er skabt af professionelle gartnere til brug i erhvervsdrivhuse. Det betyder, at der er fokus på plantetrivsel, for sunde planter giver flere afgrøder, er lettere at vedligeholde og er mere modstandsdygtige overfor sygdomme og skadedyr.

plantevaeg-altan-graaHver plante har hele 4 liter jord / vækstmedie, så der er plads til et godt stort rodsystem. Da hver ‘etage’ er et helt lukket system kan du roligt plante både meget vandkrævende og mere tørketålende planter i samme plantevæg. 

Hver plante har sit eget individuelle dræn, så du oplever aldrig, at planternes rødder står under vand (Der er mange flere planter, der dør på grund af overvanding end af udtørring). Det betyder også, at sygdomme i jorden ikke smitter fra den ene ‘etage’ til den næste når overskudsvandet løber af.

Du kan forsyne Minigarden med drypvandingsslanger, der kan kobles på vandhanen eller tilføres vand med en 5 liters rygpumpe. Du kan naturligvis også vande planterne med en vandkande direkte i plantekasserne. Fordi Minigarden fungerer som et lukket system er der en meget lille fordampning. Det betyder, at du kun skal vande en gang eller to om ugen. 


Du kan finde flere informationer og billeder på Minigarden-Danmark.dk


Fakta om Minigarden Plantevægge

  • Minigarden er modulopbyggede plantevægge, der er udviklet af gartnere i Portugal
  • De er produceret af genanvendelig plast, der er godkendt til fødevareproduktion
  • Du kan vælge mellem 5 farver: Sort, hvid, grå, grøn og terracotta
  • Hver sæt rummer 3 moduler med plads til 3 planter og måler højde 57 cm x bredde 64,5 x dybde 19 cm