Purløg er en elsket krydderurt, der er let at dyrke på altanen og kan høstes fra tidligt forår til frosten kommer. Purløg blomstrer 

purloeg-altan

Planten har oprette, hule blade der har en mild løgsmag. Blomsterne er kugleformede i rosa og lilla nuancer.Både blade og blomster er spiselige.

Purløg er en af de tidligste krydderurter, der allerede tidligt på sæsonen er leveringsdygtig i friske, grønne blade. Sørg for at gøde din purløg godt og den giver dig til gengæld masser af frisk grønt fra tidligt forår til frosten kommer.

Planten trives både i sol og halvskygge. Du kan også grave en klump purløg op i efteråret og fortsætte dyrkningen i din vindueskarm vinteren igennem.

Tip: Drys de lilla blomsterblade over din salat eller sandwich. Du kan nuldre blomsten mellem fingrene og så falder bladene af. Bladene har en mere parfumeret smag end stilkene.

Purløg stammer sansynligvis fra Italien og vokser i dag vildt mange steder i Europa. I Danmark finder du vildtvoksende purløg ved Svaneke på Bornholm. Bier, sommerfugle og andre insekter elsker purløgenes smukke, lilla blomster.

Brug purløg som grønt drys på smørrebrød, omelet, kartoffelsalat og røget fisk.

Latinsk navn: Allium Schoenparsum

Se udvalget af purløg og andre spændende krydderurter til altanen hos Plantetorvet