Har du svært ved at nå den daglige vandingsrutine på altanen? Er du ofte på farten og væk hjemmefra? Skal du snart på ferie?

Hvis du en gang i mellem forlader dine planter på altanen, så skal du vælge mellem at bede din nabo eller veninde om at passe dem for dig – eller krydse fingre for at det regner med passende mellemrum – eller at affinde dig med, at der skal købes nye planter når du kommer hjem igen. En god løsning på problemet er at investere i en form for selvvanding. 

Der er mange løsninger til mange forskellige priser. Her er nogle af de forskellige typer af selvvanding, der løser alt fra små indbyggede vandbeholdere til fuldautomatiske vandingssystemer, der helt overtager opgaven med at vande og gøde dine planter.


Altankasse med vandreservoir


altankasse-selvvanding-smartMange altankasser fåes med indbygget vandreservoir, der fungerer som en slags selvvanding. ‘Lively Pots’ fra Sverige leveres med en separat indsats, der gør det let at rengøre både altankasse og selvvandingssystem ved blomsterskift.

Du kan få ‘Lively Pots’ i 10 flotte farver, der hurtigt sætter kulør på din altan. 

Set hos Sille&Sylvester til 89,- for altankassen + 89,- for indsatsen

selvvanding-lively-pots


Drypvanding fra tank

drypvanding-automatiskMed denne fikse drypvander kan du sagtens tage på ferie og komme hjem til frodige planter på altanen. 

Fyld en spand eller balje med vand og flydende gødning. Klips drypvanderen på kanten og fordel de 10 medfølgende slanger til krukker og altankasser. 

Den automatiske drypvander er set hos Moreland.dk til 249,-

button 2


Juliana VanLet automatisk vandingsanlæg

drypvanding-altan-julianaDette automatiske vandingsanlæg er skabt til brug i drivhuse, men kan også sagtens bruges på altanen.

Vand og flydende gødning blandes i tanken og fordeles derfra til krukker og altankasser via slanger og små dryp-studse der stikkes ned i jorden. 

Set hos onlinebyggemarkedet 10-4 til 598,-


button 2


Den lette løsning

drypvanding-altanDet her smarte og billige sæt er genialt, hvis du kun skal være bortrejst i kortere tid. 

Du hænger blot det fyldte beholder op i nærheden af dine planter og så fordeler du de 10 slanger til krukker og altankasser. 

Du kan justere vandmængden indeviduelt på hver slange.

Set hos Moreland til 69,-

button 2


 

Den fuldautomatiske løsning

hydromat-automatisk-vanding-altanHar du en udendørs vandhane, så kan du trygt overlade vanding og gødning til det fuldautomatiske vandingssystem Hygromat. 

Systemet leveres komplet med hele 50 dryppinde, slanger og fordelerrør. Du kan justere vand- og gødningsmægden, så dine planter får netop den mængde, de har behov for.

Set hos Plantetorvet til 529,-

Fuldautomatisk-vanding-altan


Tilkoblingsstuds til indvendige vandhaner

selvvanding-gardena-altanIndvendige vandhaner har et mål på 1/2 tomme. Udvendige vandhaner har et mål på 3/4”

Med denne dims fra Gardena undgår du besværlige udskiftninger af fittings og risiko for beskadigelse af gevind, hvis du vil vil tilkoble haveslange eller selvvandingsanlæg til hanen i køkken eller bad.

Set hos XL Byg til 139,95

Gardena selvvanding altan