En aluminims-altan er skabt til at holde i mange år uden ekstra pleje, så der skal kun bruges energi på vedligeholdelse, hvis altanen har gulv eller håndliste i plejekrævende materiale. Se mere her

Aluminium er et vedligeholdelsesfrit materiale, så en altan i aluminium giver dig masser af nyde-tid og god samvittighed.
Er der trægulv eller håndliste af træ på altanen, bør du dog vedligeholde det med træolie mindst en gang om året.

Se gør-det-selv guiden ‘Træolie – Sådan!’

Reparation af ridser i aluminium

Aluminium er et relativt blødt metal. Hvis du kommer til at ridse rækværket eller håndlisten, så er skaden rent kosmetisk. Det skader ikke konstruktionen eller holdbarheden på altanen.

Hvis du ønsker at udbedre ridsen, så køb en aluminiumsspray i din farvehandel eller byggemarked. Følg brugsanvisningen på produktet når du sprayer det på, og husk altid at bruge spraymaling i tørt, vindstille vejr, så der ikke kommer malingstøv alle de forkerte steder. Husk også, at det er en dårlig idé at male i direkte solskin. 

Er din aluminiumsaltan malet, så kan ridsen udbedres med maling af samme type og farve som den oprindelige maling. Hvis du kender producenten af din altan, så kontakt firmaet for at få farvekoden. Ellers søg råd og vejledning i din lokale farvehandel eller byggemarked.


altan.dk logo
Artiklen er skrevet i samarbejde med Altan.dk
Fotos: Kim Ahm