Stål er det mest anvendte materiale til altaner i Danmark. Det er robust og desuden et af de mest økonomiske materialer. En stor del af de stål-altaner, der bliver solgt i Danmark bliver produceret i udlandet. 

Langt de fleste stålaltaner er galvaniseret. Denne overfladebehandling beskytter stålet mod vind og vejr og forhindrer det i at ruste. Galvanisering er en robust overflade, er er vedligeholdelsesfri.

Hvis galvaniseringen får en ridse eller på anden måde bliver beskadiget, så vil der opstå rust. Derfor er det vigtigt at få repareret en skade hurtigst muligt.

Få tips til rengøring af altanen her

De beskadigede område skal behandles med galvaniseringsspray, som du kan købe i din lokale farvehandel eller byggemarked. Følg brugsanvisningen på produktet omhyggeligt, og husk at spraymaling kun må bruges i vindstille vejr og med omhyggelig afdækning.

Er din stål-altan malet, så kan ridsen udbedres med maling af samme type og farve som den oprindelige maling. Hvis du kender producenten af din altan, så kontakt firmaet. Ellers søg råd og vejledning i din lokale farvehandel eller byggemarked.

Husk at grunde med galvaniseringsspray før du maler. Ellers risikerer du, at der trænger rust gennem den nye maling. 

Er der trægulv eller –håndliste på din altan bør træet vedligeholdes mindst én gang om året.

Se her, hvordan du oliebehandler træ


altan.dk logo
Artiklen er skrevet i samarbejde med Altan.dk
Fotos: Kim Ahm